Fashion Motel

Hogyan találd meg A saját Stílusodat?

…avagy hogyan öltözz kevesebből jobban

Bokor Lili Stylist és Stílustanácsadó

Fashionmotel.hu

Millió cikk, blog és vlog született már a témával kapcsolatban, hogy hogyan is bontakoztasd ki a hozzád legjobban illő stílust, nem véletlenül.

Mihelyt rájössz mik azok a stílusjegyek, amelyek hozzád a legközelebb állnak, sokkal jobban fogod elkölteni az erre szánt pénzed és nem mellesleg abban is segíthet hogy életed legmagabiztosabb verziójává válj. 

Ki ne akarná ezt érezni?

Már említettem, hogy rengeteget lehet olvasni a témával kapcsolatban, összegyűjtöttem hat kérdést, ami nagy segítségedre lehet, hogy egyszer s mindenkorra letisztázd magadban. Kezdjünk bele!

Milyen darabokat viselsz rendszeresen?

Valószínűleg nem vagy vele tisztában, de már rendelkezel saját stílusjegyekkel. Szánj rá egy kis időt és gondold végig a ruhatárad.

Sokszor segít, ha pár napig fotókat készítesz magadnak az aznapi outfitjeidről. Könnyebben meg fogod látni, miket veszel fel heti rendszerességgel. Ennek a feladatnak nem az a lényege, hogy meglásd mik hiányoznak a szekrényedből, inkább csak az, hogy mik felé hajlasz.

Kezdésnek még nagy segítségedre lehet, ha összedobsz magadnak egy inspirációs táblát, akár Pinteresten vagy egy mappába is lementheted az outfit képeket. Melyik az a stílus, amiből a legtöbbet mentetted le és szíved szerint éjjel nappal így öltöznél? Klasszikus? Romantikus? Trendi? Minimalista?stílus és cípő

Melyek a legjobb tulajdonságaid?

Tisztában lenni a fizikai előnyeinkkel, kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a legjobban érezzük magunkat a ruháinkban.

Hasonló koncepció, hogy a szupermodellek is ismerik a számukra legelőnyösebb és a nem annyira előnyös szögeket és ezeket használják ki legjobb tudásuk szerint.

testalkat

Ugyanez vonatkozik ránk is egyszerű halandókra, ha a ruhákról van szó. Például ha valakinek széles csípője van és számára ez zavaró, akkor azokra a testrészekre kell terelni a figyelmet, amelyeket jobban szeret magán. Dekoltázs, vállak, szép lábak stb..

Milyen a személyiséged?

Stílusod kifejezi az egyéniségedet függetlenül attól, hogy tisztában vagy e vele vagy sem.

Vedd számításba a személyiséged!

Amikor a divatról beszélünk nincs fekete vagy fehér. Mindenkinek az öltözködése ugyanannyira egyedi, mint maga a személyisége. Lehet a stílusod 80%-ban klasszikus és 20%-ban bohókás vagy fordítva. Csak rá kell érezned, melyik mix a legjobb neked.

Inkább öltözöl:

Színesen vagy naturálisan?

Klasszikusan vagy trendin?

Csajosan vagy sportosan?

Milyen az életstílusod?

Az előző és mostani pont egymáshoz elég közel álló fogalmak.

Egyszerű tény, ha olyan ruhákat vásárolsz, amik nem illenek bele a mindennapi életedbe, akkor nem fogod magadat bennük jól érezni és csak a helyet foglalják el a polcokon, mert valljuk be, úgysem fogod őket hordani szóval rengeteg pénzt, időt spórolhatsz meg ha őszinte vagy saját magaddal szemben.

íme néhány tényező amelyek nagyban befolyásolhatják a gardróbod:

Van dress code a munkahelyeden? Bemehetsz dolgozni farmerban is vagy inkább formális öltözködést várnak el tőled? Vagy otthonról dolgozol?

Pl. ha egy ügyvédi irodában dolgozol, ahova mindennap kis kosztümben kell megjelenned, akkor nem érdemes 120 farmert beszerezned, mert esélyed nem lesz felvenni őket, plus fun fact: mindenkinek megvan a kedvenc farmerje, szóval a többi 119 totál felesleges 😀

Hogyan jutsz el munkába? Vezetsz? Tömegközlekedéssel? Biciklizel vagy gyalog? Korántsem mindegy miben.

stílusos biciklis nő

Milyen a szociális életed?

Amint lehetőséged van, magadra kapsz egy szexi koktélrucit aztán irány valami menő koktélbár? Vagy inkább könyvet és pizsit elő típus vagy? Vagy évente 10 esküvőre vagy hivatalos?

Mit csinálsz az ÉN IDŐben?

nők szombat este

Megszállottan edzesz? Egy kávézóban olvasol? Kirándulsz? Múzeum?

Tényleg a kedvenc divatikonjaidat kéne követned?

Szerintem szörnyen frusztráló tud lenni, amikor megpróbálsz úgy öltözködni, mint a kedvenc színészed, filmbeli karaktered vagy celebed.

Miért is?

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb hírességnek nem nagyon kell az anyagi dolgok miatt aggódnia, ha az öltözködésről van szó. Valószínűleg nem fognak hónap végén száraz zsemlén élni, ha megvesznek pár méreg drága rucit.

Velük lépést tartani öltözködésben szinte lehetetlen.

És arról is beszéljünk akkor már, hogy ezeknek a celebeknek az öltözködése lehet, hogy szuper trendi, de nem épp a legpraktikusabb egy hétköznapi nő életviletében.

Teljesen oké, ha bizonyos stílusjegyeket követünk tőlük, de rengeteg helyről lehet még inspirációt gyűjteni, ami jobban alkalmazkodik a pénztárcánkhoz és mindennapjainkhoz.

Mik a kedvenc márkáid?

Melyek, azok a boltok, amiket állandóan figyelemmel kísérsz, hogy milyen új kollekcióval rukkolnak elő?

Hogyan párosítják össze ezeket a darabokat?

Nagyon jó, ha leszűkíted a vásárlásod erre a pár boltra, hisz tisztában leszel a méreteddel, kevesebb idődbe fog kerülni és könnyebben megtaláld mi az, amire szükséged van.