Fashion Motel

A leggyakoribb esküvői sminkparák – és megoldásaik

Neked van bármilyen aggodalmad az esküvői sminkeddel kapcsolatban? Teljesen normális, ha nyugtalanít a dolog, hiszen azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen.

Bokor Lili Stylist és Stílustanácsadó

Fashionmotel.hu

Ma egy esküvőre az egyik legelső dolog, amit az ember lefoglal az a fodrász és a sminkes.

Ám sok nőnek ismeretlen terület ez.

De annak ellenére is, hogy rendszeresen jársz fodrászhoz és sminkeled magad, előfordulhat, hogy elönt a félelem.

Mármint, pl. mi van, ha szörnyű lesz a sminkem? Mi van, ha nem sikerül olyan jól, mint az előző esküvőn, amin voltam? Mi van, ha megbánom a piros rúzst? Aztán, ott van még a bőröd is. Mi van, ha túl csillogós lesz? Mi van, ha lebőgöm a sminkemet? És, ha a képeken nem mutat majd jól?

A tanácsom az, hogy minden félelmedet beszélj meg a profi sminkeseddel. Így biztos lehetsz benne, hogy ezekre a dolgokra extrán oda fog figyelni.

Összegyűjtöttem párat a legyakoribb kérdésekből.

1.A bőröm nagyon olajos. Mi van, ha túlságosan csillogni fog a fejem?

Ha profi sminkeshez mész, mielőtt felvinné az alapozót, „előkészíti” a bőrödet, és hiába olajos a bőröd, ugyanúgy szüksége van a megfelelő hidratálásra.

Ahogy tartja az ősi sminkes közmondás: Not to prime is a crime.

Szerencsére a piacon nagyon sok szuper, kifejezetten erre a problémára készült termék létezik. Ha valóban nagyon olajos a bőröd, a púder lesz a legjobb barátod, különösen ügyelve azokra a pontokra, ahol jobban zsírosodik a bőr.

Azért ajánlatos magadnál tartani egy extra púdert, ha a sminkes már nincs a közelben.

2. Viselhetek vörös rúzst a nagy napon?

A vörös rúzs egy menyasszonyon gyönyörűen tud mutatni. Egy igazi klasszikus és jól néz ki a képeken.

Amikor megkérdezik tőlem a menyasszonyok, a válaszom nagyon egyszerű: ha sűrűn hordasz élénkebb rúzsokat és már hozzászoktál, akkor nyugodtan vágj bele a nagy napon is.

De ha még sosem volt rajtad, akkor talán nem az esküvőd napján kellene “ilyesfajta” újdonságokba belevágni.

Lehet ott derül ki, hogy te nem érzed magadhoz illőnek, de már csak arra van időd, hogy átöltözz és rohanj a szertartásra…ahol több száz kép fog rólatok készülni.

Amik időről időre előkerülnek, és biztosan nem azon akarsz magadban morfondírozni, hogy miért hagytad magadat így kifesteni? Ha mégis kisérleteznél akkor a legjobb tanácsom, hogy mindenképp menj el próbasminkre.

3. Javítgatnom kell majd a sminkemet a nap folyamán?

Ha egy professzionális sminkes készíti el a sminkedet, akkor csak minimális korrekciókra lesz szükséged. A szem sminkednek sem szabad elmozdulnia.

Mindig azt tanácsolom a menyasszonyoknak, hogy púdert és a saját rúzsukat vigyék magukkal.

A utóbbinál lehetetlen, hogy hosszabb időre fennmaradjon, szóval valószínűleg azt többször felkell vinned újra és újra az este folyamán.

4. Mi lesz, ha lesírom a sminkem?

Már csak az esküvő szótól is bekönnyezel és tudod magadról, hogy itt tuti bőgés lesz?

Akkor ezt mindenképpen jelezd előre a sminkesednek. Legyen nálad vagy valamelyik koszorús lányodnál zsebkendő, hogy azonnal elkapd a kis könnycseppeket.

Ha te is a sírósabb kategóriába tartozol, akkor több dolgot pakolj be. Egy jó nagy sírás után biztosan szükséged lesz korrektorra, pirosítóra és bronzosítóra.

A lényeg, hogy bármilyen félelmed is van a sminkesednek meg kell tudnia oldani. Csak ajánlani tudom, hogy mindenképp csináltass próbasminket és hajat az esküvőd előtt.

Tudom, hogy ezek extra költségek, de megérik a lelki nyugodtságod érdekében.

4+1. Mi van, ha rossz sminkest választottam?

Amikor szervezed az esküvődet mindenki ajánlani fog valakit. Néhány családtag, vagy barát (vagy az ő unokatesójuk, szomszédjuk) még fel is ajánlja szolgálatait ingyen.

Elég csábító, tudom.

Azonban, ők nem napi szinten foglalkoznak sminkeléssel. Sok mindenen izgulhatsz az esküvőd napján, menj biztosra és a smink ne legyen köztük.

Válassz mindenképp egy professzionális sminkest, akinek tetszik a stílusa és 100%-ig megbízhatsz benne. Egy profi segít, ha nincs elképzelésed sem, de abban is, ha konkrét ötletekkel keresed fel.